Då det har kommit uppdaterade lokala COVID-19 regler för Uppsala län så måste vi återigen anpassa vår verksamhet för att följa de nya rekommendationerna. Det innebär följande förändringar:

Knatte pass och Ungdoms BJJ kommer att köra vidare som tidigare då ungdomar födda 2005 eller senare är undantagna från restriktionerna. Viktigt är dock att föräldrar till ungdomarna inte är undantagna så vi ber föräldrar i möjligaste mån att endast lämna hämta sina barn eller vänta utanför lokalen vid träning. I undantagsfall och om man måste vistas i lokalen medans ens barn tränar så skall man visa stor aktsamhet och hålla avstånd.

Vuxen träning för fåra grappling idrotter BJJ och SW kommer helt att ställas in i väntan på nya besked, egen träning med fast träningspartner kan bedrivas om man har en digital nyckel eller på de tider som är schemalagda för dessa idrotter.

Muay Thai och Fightfys går tillbaka till att minimera kontakten och kör inga övningar med kroppskontakt utan endast mittsträning tillsvidare.

F2 fortsätter sin verksamhet som vanligt med rekommendationen att hålla sig från att ha kontakt med sina träningskamrater samt att man städar och spritar sin träningsutrustning ordentligt efter sig.

Undvik generellt att  att spendera mera tid än nödvändigt i dojon speciellt i samband med pass.

Vi ber er att följa dessa råd:
– De tider som finns bokningsbara i schemat är för de som har bokat pass och coacher ingen annan träning under de tiderna och vi ber er att begränsa närvaron i dojon under dessa tider, det gäller även barn som väntar på föräldrar som tränar. 
– Vi ber er som kommer och tränar på dessa tider att i möjligaste mån byta om och duscha hemma och endast ta av/på överdragskläder i dojon. 
 – Se till att vara frisk och vid god hygien, tvätta händerna ordentligt med tvål och vatten innan du påbörjar ditt träningspass.
– Medtag en liten handduk som du kan använda för att torka svett från dig själv samt torka av utrustning med under tiden du tränar.
– Begränsa den fysiska kontakten med ev. andra som tränar i dojon samtidigt
– Spraya all utrustning du har använt med desinfektionsmedlet som finns i spray flaskorna och torka av med papper. Detta gäller hantlar, skivstänger Mittsar mm. Om du tränar på mattan eller i ringen så skall den torkas med desinfektion och moppas.

Dojon är fortsatt öppen för träning med Digital nyckel men vi inför några restriktioner. Tränings timmen innan och efter schemalagda tid skall bokas som en normal klass och är det fullbokat så respekterar man detta och planerar sin träning en annan tid.
– Alla som tränar med Digital nyckel måste “checka in” d.v.s trycka på låsa upp ytterdörren med appen även om den redan är öppen detta för att vi skall kunna hjälpa till att underrätta om någon i dojon skulle drabbas av COVID-19.
 
Tack för att ni väljer att stödja oss i dessa speciella tider, vi gör allt vi kan föra tt fortsätta bedriva en fungerande verksamhet. 

Utöver detta följa de rekommendationer som finns runt misstanke om smitta från t.ex vårdguiden Det här är vårt sätt att värna om hälsan för våra medlemmar och deras familjer! 💙💪🏻 Vårt mål är att göra våra medlemmar glada och hälsosamma.Vi kommer att hålla er uppdaterade om läget framåt och fattar ett nytt beslut nu på söndag de 5:a april inför kommande veckas träning.

Har du några frågor eller funderingar så vänd er till oss i styrelsen Lars-Olof “lollo”, Viktor, Stefan, Neil, Elias och Alan så svara vi naturligtvis på dessa i mån av att vi kan.

/Styrelsen

 
Lars-Olof 
Ordförande