Jan 2015

CrossFit

crossfit

Vi är mycket glada att kunna berätta att Bålsta Dojo numera är en registrerad CrossFit affiliate.

Vad är CrossFit?
CrossFit träning är en kombination av styrke-och konditionsträning och bygger på funktionella övningar som utförs under hög intensitet och med konstant variation. Det är en slags hybrid av tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik och intervaller och syftar till att skapa en så komplett och allsidig atlet som möjligt.

Hur funkar det?
Dagens pass är träningspass som läggs upp regelbundet och som alla är en del i ett konstant varierat, funktionellt träningsprogram. Vi “programerar” vår träning i 9 veckors cykler som i sig har 3 kortare cykler där vi fokuserar på teknik, kondition och styrka 3 veckor år gången. Vårt tränings upplägg är uppbyggt för att hjälpa dig att bli vältränar i största almänhet.

Det du skall tänka på som ny utövare av CrossFit är att ta det lugnt i början. Lär dig rörelserna först, lär dig sedan att repetera rörelserna med bibehållen bra teknik innan du lägger på belastning eller ökar tempot. Du måste vänja kroppen gradvis för att inte riskera att lära in dålig rörelse eller skada dig.

Introduktions  kurs
Då skall du genomföra vår introduktionskurs där du lär dig att utföra de mest grundläggande övningarna som vi använder under våra pass. Detta för att skapa en säkrare och roligare upplevelse för alla våra medlemmar. Du kan lära dig detta genom att anmäla dig till en av våra kurser som utförs i mindre grupper. Anmälan.

Boka pass!
Då vi har begränsat med utrustning till våra CrossFit klasser så måste du boka din plats i innan du kommer ner till passet, vi kan max ta emot 13 tränande per CrossFit pass och det är först till kvarn som gäller. Läs här: Hur gör man för att registrera sig och boka pass?

Läs mera