I Thaiboxning använder man skenben, knän, händer och armbågar i framför allt slag- och sparktekniker, men även kast är tillåtna dock enbart kast som utförs med armarna. “Thaiboxning är en åttapunkters kampsport, det vill säga; Fötter, knän, händer och armbågar.” Till skillnad från många andra kampsporter har thaiboxningen nämligen få och enkla tekniker. I stället för att lära sig fler och fler tekniker slipar thaiboxarna sina grundtekniker, sin fysiska kondition och tekniska finesser med hjälp av säck, mitts och sparring.

Här i Sverige utövas thaiboxning i tävlingsform utifrån gällande tillstånd beviljat av Länsstyrelsen.
I Sverige finns det allt från diplommatcher och D-matcher med kortare ronder där boxaren har kampväst, huvudskydd, benskydd och tjocka handskar och inte får gå med full kraft eller orsaka knockout till A-klass-matcher där upplägget är i princip som det i Thailand, med undantag för armbågarna.

SMTF jobbar för att främja utvecklingen av thaiboxning i Sverige och månar samtidigt om att boxarna ska kunna fightas under säkra förutsättningar.

Regler kring träningen:
– Du behöver boka dina pass via vår app eller hemsida senast 60 minuter innan träning
– Kom i god tid, vi släpper inte in elever på passet som kommer försent.
– Säg alltid till din coach om du behöver lämna passet av någon anledning.
– Lyssna alltid på din coach och gör den övning som du blir instruerad.
– Visa hänsyn till dina träningskompisar både på och utanför passet.
– Du skall alltid ha fräscha och rena träningskläder och det är inte tillåtet att träna i saker som luktar illa eller är smutsiga.

Utrustning som behövs:
– Boxhandskar
– Thaiboxningsshorts
– Tandskydd
– Susp