Knatteträning
I våra Knattegrupper tränar vi på ett lekfullt sätt kroppskontroll med hjälp av övningar från Det är rolig rörelseträning för hela kroppen med balans, koordination och teknik. Lekar och musik håller koncentrationen uppe. Det finns två olika typer av knatteträning, BJJ knatte 4-6år där vi tränar med hjälp av övningar från ju-jutsun samt F2 Kidz 7-10år där vi tränar med hjälp av övningar från Funktionell Fitness.

Hur funkar det
Träningen består av att lära sig att fungera och samverka i grupp lyssna och ta instruktioner samt att respektera sina träningskamrater. Vi träna på att lära oss namn på teknikerna vi lär oss reglerna för hur man beter sig mot varandra.

Hur går träningen till
Vid start av passet med att alla ställer upp på en rad framför instruktören, vi sätter oss för att hitta ett lugn i gruppen innan vi börjar träningen. Vi lär oss namn, pratar om vilka regler som gäller på träningen där efter värmer upp med olika övningar. Vi tränar med relevanta övningar beroende på inriktning. Vi återsamlas där vi startade på led framför instruktörerna och avslutar passet.

Jag vill prova:
För att prova på så går du till våran hemsida och tecknar ett 10 dagars prova på medlemskap i barnets namn och med deras uppgifter, sendan bokar du en plats till ditt barn på knattepasset med det lösenord vi mailade till dig. Alla pass skall bokas i förväg innan man kommer till dojon.

Utrustning som behövs:
– Oöma träningskläder som t.ex. t-shirt/ långärmad och ett par bar byxor (undvik shorts eller korta tights på BJJ knatte).

Målet med knatteträningen:

Barnen ska få upp ögonen för sporten på ett lekfullt sätt – Lära sig hur ett pass är uppbyggt (att lyssna) – Att respektera varandra – Hjälpa kompisar – Få en bättre kroppskontroll (prova nya saker) – Ha kul !!

Regler kring träningen:
– Kom i god tid, vi släpper inte in elever på mattan som kommer försent
– Säg alltid till din instruktör om du behöver lämna mattan av någon anledning
– Lyssna alltid på din instruktör och gör den övning som du blir instruerad
– Visa hänsyn till dina träningskompisar och hjälp till att göra träningen rolig
– Du skall alltid ha fräscha och rena träningskläder och det är inte tillåtet att träna i saker som luktar illa eller är smutsiga

Vad kostar det:
Träningen kostar 300:- per termin och knatte. Gå in på hemsidan https://www.balstadojo.com/register och välj ”Medlemskap Knattegrupp”. Registrera barnet med dess rätta namn, inte förälderns namn, har du redan registrerat ett 10 dagars prova på medlemskap så går du direkt till vårt medlemssystem http://balstadojo.wondr.se och loggar in för att sedan lägga till ett medlemskap för knattegruppen.

När börjar det:
Lördagen den 9/10 kl 10:00  BJJ knatte
Söndag den 10/10 kl 16.30 F2 Kidz

Därefter ytterligare 9 veckor på respektive dag.

Till föräldrar:
– Det är inte tillåtet att fotografera under träningen om inte instruktören har tillfrågats först