Vad är Knatteträning
I våra Knattegrupper tränar vi på ett lekfullt sätt kroppskontroll med hjälp av övningar från ju­‐jutsu. Det är rolig rörelseträning för hela kroppen med balans, koordination och teknik. Lekar, kamp och musik håller koncentrationen uppe.

Hur funkar det
Träningen består av att lära sig att fungera och samverka i grupp lyssna och ta instruktioner samt att respektera sina träningskamrater. Vi träna på att lära oss namn på teknikerna vi lär oss reglerna för hur man beter sig på mattan både under träning och tävling.

Hur går träningen till
Vid start av passet med att alla ställer upp på en rad framför instruktören, vi sätter oss för att hitta ett lugn i gruppen innan vi börjar träningen. Vi lär oss namn, pratar om vilka regler som gäller på träningen där efter värmer upp med olika övningar från kampsporten. Vi tränar brottning på marken eller nedtagningar och kast avslutningen på passen är med lekar. Vi återsamlas där vi startade på led framför instruktörerna och sitter ned och blundar och avslutar passet.

Jag vill prova:
För att prova på så går du till våran hemsida och tecknar ett 10 dagars prova på medlemskap i barnets namn, sendan bokar du en plats till ditt barn på knattepasset. Alla pass skall bokas i förväg innan man kommer till dojon speciellt nu under COVID-19 (se nedan)

Utrustning som behövs:
– Oöma träningskläder som man kan brottas i en t-shirt/ långärmad och ett par bar byxor (undvik shorts eller korta tights).

Målet med knatteträningen:

  • Barnen ska få upp ögonen för sporten på ett lekfullt sätt – Lära sig hur ett pass är uppbyggt (att lyssna) – Att respektera varandra – Hjälpa kompisar – Få en bättre kroppskontroll (prova nya saker) – Ha kul !!

Regler kring träningen:
– Kom i god tid, vi släpper inte in elever på mattan som kommer försent
– Säg alltid till din instruktör om du behöver lämna mattan av någon anledning
– Lyssna alltid på din instruktör och gör den övning som du blir instruerad
– Visa hänsyn till dina träningskompisar och hjälp till att göra träningen rolig
– Du skall alltid ha fräscha och rena träningskläder och det är inte tillåtet att träna i saker som luktar illa eller är smutsiga

COVID-19:
Då vi fortfarande omfattas av begränsningar så ber vi er om följande:

  • Undvik så långt det går att var amer än 1 förälder som sitter och väntar medans ert barn tränar och helt inga syskon med i lokalen.
  • Vi ber er som kommer att i möjligaste mån byta om och duscha hemma och endast ta av/på överdragskläder i dojon.
  • Se till att vara frisk och vid god hygien, tvätta händerna ordentligt med tvål och vatten innan du påbörjar ditt träningspass.
    Utöver detta följa de rekommendationer som finns runt misstanke om smitta från t.ex vårdguiden Det här är vårt sätt att värna om hälsan för våra medlemmar och deras familjer! Vårt mål är att göra våra medlemmar glada och hälsosamma. Följer man inte dessa rekommendationer så kan man bli nekad att delta i aktiviteten

Vad kostar det:
Träningen kostar 300:- per termin och knatte. Gå in på hemsidan https://www.balstadojo.com/register och välj ”Medlemskap Knattegrupp”. Registrera barnet med dess rätta namn, inte förälderns namn, har du redan registrerat ett 10 dagars prova på medlemskap så går du direkt till vårt medlemssystem http://balstadojo.wondr.se och loggar in för att sedan lägga till ett medlemskap för knattegruppen.

När börjar det:
Lördagen den 3/10 kl 10:00 kickar vi igång terminens första knattepass. Sista datum för terminen är 5/12.

Till föräldrar:
– Det är inte tillåtet att fotografera under träningen om inte instruktören har tillfrågats först