Vi pÄ BÄlsta Dojo tar spridningen av covid-19 pÄ allvar och sÀtter in nya ÄtgÀrder för att just du som medlem ska kÀnna dig trygg och sÀker med din trÀning hos oss. VÄr högsta prioritering Àr dig och din hÀlsa. Med anledning av detta och det nu kritiska lÀget i hela landet sÄ anpassar vi oss ytterligare.

Efter regeringens presskonferens idag den 16:e november med besked om att frÄn den 24:e november sÄ förbjuds offentliga sammankomster med fler Àn 8 deltagare, sÄ anpassar vi oss ytterligare.

Nya begrÀnsningar

 • Max begrĂ€nsningar pĂ„ passen anpassas till 7 personer pĂ„ F2 samt 6 personer pĂ„ Muay Thai och Fightfys, dessa begrĂ€nsningar införs frĂ„n och med den 17:e november. De pass som redan har fler Ă€n 8 deltagare bokade kommer vi att göra reset pĂ„ sĂ„ att man mĂ„ste boka om sig, först till kvarn.
 • Vi stoppar möjligheten till Prova pĂ„ tills vidare
 • Vi stĂ€ller in Julfesten och hoppas pĂ„ att kunna köra en ordentlig Sommarfest till vĂ„ren istĂ€llet
 • Max 8 personer pĂ„ open gym, Ă€ven under icke bokningsbara tider med digital nyckel. Det hĂ€r blir under eget ansvar, kommer du till dojon och det Ă€r 8 personer pĂ„ den yta du vill trĂ€na sĂ„ Ă€r det ditt ansvar att avstĂ„ frĂ„n att trĂ€na tills ytan blir ledig.

Tidigare regler som vi behÄller:

 • Om du eller nĂ„gon i din familj har symptom sĂ„ stannar man hemma för att vara pĂ„ den sĂ€kra sidan.
 • Sprita sina hĂ€nder nĂ€r du kommer in i lokalen, handsprit finns pĂ„ disken. GĂ€ller alla
 • FörĂ€ldrar till ungdomstrĂ€ningen mĂ„ste hĂ€mta och lĂ€mna utanför lokalen.
 • Vi ber er att lĂ€mna barn och syskon hemma, om du absolut inte har ett alternativ att lĂ€mna dina barn hemma och de följer med till dojon Ă€r det du som förĂ€lder som ansvara för att de sitter stilla i soffan och inte far runt i eller utanför lokalen.
 • Kom inte till dojon förens 5 min innan trĂ€ning och se till att lĂ€mna 5 min efter trĂ€ning.
 • TvĂ€tta hĂ€nderna ofta och noggrant, minst 20 sekunder.
 • Hosta och nys i armvecket eller i en nĂ€sduk, inte i hĂ€nderna. Undvik Ă€ven att röra vid ansiktet.
 • Var noggrann att torka av redskap och maskiner bĂ„de före och efter anvĂ€ndning.
 • Var rĂ€dd om dig och ta hand om dina nĂ€ra och kĂ€ra.

Vi inser att det hÀr Àr skit pÄ riktigt, men alternativet Àr att vi blir Älagda att lÀgga ner all verksamhet under tiden för de speciella ÄtgÀrderna som gÀller för Uppsala. SÄ vi ber om allas förstÄelse och hjÀlp att efterleva det hÀr.

Knatte pass och Ungdoms BJJ kommer att köra vidare som tidigare dÄ ungdomar födda 2005 eller senare Àr undantagna frÄn restriktionerna. Viktigt Àr dock att förÀldrar till ungdomarna inte Àr undantagna sÄ vi ber förÀldrar i möjligaste mÄn att endast lÀmna hÀmta sina barn eller vÀnta utanför lokalen vid trÀning. I undantagsfall och om man mÄste vistas i lokalen medans ens barn trÀnar sÄ skall man visa stor aktsamhet och hÄlla avstÄnd.

Vuxen trÀning för vÄra grappling idrotter BJJ och SW kommer helt att stÀllas in i vÀntan pÄ nya besked, egen trÀning med fast trÀningspartner kan bedrivas om man har en digital nyckel eller pÄ de tider som Àr schemalagda för dessa idrotter.

Muay Thai och Fightfys gÄr tillbaka till att minimera kontakten och kör inga övningar med kroppskontakt utan endast mittstrÀning tillsvidare.

F2 fortsÀtter sin verksamhet som vanligt med rekommendationen att hÄlla sig frÄn att ha kontakt med sina trÀningskamrater samt att man stÀdar och spritar sin trÀningsutrustning ordentligt efter Undvik generellt att att spendera mera tid Àn nödvÀndigt i dojon speciellt i samband med pass.

Vi ber er att följa dessa rÄd:

 • De tider som finns bokningsbara i schemat Ă€r för de som har bokat pass och coacher ingen annan trĂ€ning under de tiderna och vi ber er att begrĂ€nsa nĂ€rvaron i dojon under dessa tider, det gĂ€ller Ă€ven barn som vĂ€ntar pĂ„ förĂ€ldrar som trĂ€nar.
 • Vi ber er som kommer och trĂ€nar pĂ„ dessa tider att i möjligaste mĂ„n byta om och duscha hemma och endast ta av/pĂ„ överdragsklĂ€der i dojon.
 • Se till att vara frisk och vid god hygien, tvĂ€tta hĂ€nderna ordentligt med tvĂ„l och vatten innan du pĂ„börjar ditt trĂ€ningspass.
 • Medtag en liten handduk som du kan anvĂ€nda för att torka svett frĂ„n dig sjĂ€lv samt torka av utrustning med under tiden du trĂ€nar.
 • BegrĂ€nsa den fysiska kontakten med ev. andra som trĂ€nar i dojon samtidigt
 • Spraya all utrustning du har anvĂ€nt med desinfektionsmedlet som finns i spray flaskorna och torka av med papper. Detta gĂ€ller hantlar, skivstĂ€nger Mittsar mm. Om du trĂ€nar pĂ„ mattan eller i ringen sĂ„ skall den torkas med desinfektion och moppas.

Dojon Àr fortsatt öppen för trÀning med Digital nyckel men vi inför nÄgra restriktioner. TrÀnings timmen innan och efter schemalagda tid skall bokas som en normal klass och Àr det fullbokat sÄ respekterar man detta och planerar sin trÀning en annan tid.

 • Alla som trĂ€nar med Digital nyckel mĂ„ste “checka in” d.v.s trycka pĂ„ lĂ„sa upp ytterdörren med appen Ă€ven om den redan Ă€r öppen detta för att vi skall kunna hjĂ€lpa till att underrĂ€tta om nĂ„gon i dojon skulle drabbas av COVID-19.

Tack för att ni vÀljer att stödja oss i dessa speciella tider, vi gör allt vi kan föra tt fortsÀtta bedriva en fungerande verksamhet.

Utöver detta följa de rekommendationer som finns runt misstanke om smitta frĂ„n t.ex vĂ„rdguiden Det hĂ€r Ă€r vĂ„rt sĂ€tt att vĂ€rna om hĂ€lsan för vĂ„ra medlemmar och deras familjer! 💙đŸ’ȘđŸ» VĂ„rt mĂ„l Ă€r att göra vĂ„ra medlemmar glada och hĂ€lsosamma.Vi kommer att hĂ„lla er uppdaterade om lĂ€get framĂ„t och fattar ett nytt beslut nu pĂ„ söndag de 5:a april inför kommande veckas trĂ€ning.

Har du nĂ„gra frĂ„gor eller funderingar sĂ„ vĂ€nd er till oss i styrelsen Lars-Olof “lollo”, Viktor, Stefan, Neil, Elias och Alan sĂ„ svara vi naturligtvis pĂ„ dessa i mĂ„n av att vi kan.

/Styrelsen